Kulağa çok garip gelse de hamileyken tekrar hamile kalmak mümkündür. ‘Süperfetasyon’ olarak bilinen ve gerçekleşmesi çok nadir olan bu olay, rahimde bir fetüsün varlığı söz konusuyken tekrardan başka bir fetüsün daha oluşmasını ifade etmektedir. Bu duruma bağlı olarak anne adayı farklı gebelik haftalarıyla ve hatta bazen farklı doğum tarihleriyle ikiz bebek dünyaya getirebiliyor. Süperfetasyon olayı çifte gebelik ile karıştırılmamalıdır. Çifte gebelik, bir adet dönemi sürecinde serbest bırakılan 2 yumurtanın yaşanan farklı cinsel ilişkiler esnasında döllenmesine verilen isimdir. Süperfetasyon durumunda ise kadın, var olan gebelik haftalığından bağımsız olarak farklı adet dönemlerinde hamile kalmaktadır. Doğacak olan ikizler ise farklı kiloda, boyda ve hatta farklı kan grubunda olabilir. Normal şartlarda bir kadın, hamile kaldığı zaman yumurtalıkları yumurta salınımına devam etmez. Çünkü hormonal değişiklikler vücuda ‘bebeği büyütmeye hazırlan’ işareti verir. Fakat süperfetasyon olayı gerçekleştiği zaman, yumurtalıklar döllenme olasılığı olan bir başka yumurta daha salabilmektedir.
Hamileyken hamile kalmak hususunda resmi olarak kayıtlara geçen 10 vaka bulunmaktadır. Bu vakaların sonuncusu ise Avustralyalı Kate Hill adında bir kadındır. 10 gün içinde iki kez hamile kalan ve iki tane sağlıklı kız çocuk dünyaya getiren Kate’in kızları, hamile kalma tarihlerinin arasında 10 gün olmasına rağmen ikiz olarak adlandırılıyor. Aynı günde sezaryen yöntemi ile doğmuş olmalarına rağmen kızlar, farklı boy, kilo ve kan grubuna sahip.
Süperfetasyon olayı ayrıca hayvanlar arasında da yaşanabilen bir durumdur. Fareler, kangurular, tavşanlar, koyunlar, kedigiller ve balıklarda da hamileyken tekrar hamile kalmak durumları yaşanabiliyor. Tavşanların doğurdukları yavrularının farklı boy ve kilolarda olduğunun fark edilmesinin üzerine yapılan araştırmalarda tavşanların hamileyken ikinci kez hamile kaldıkları ortaya çıkıyor. Filozof Aristotoles tavşanlarda bu durumu fark eden ilk kişi olarak bilinmektedir.