Bebeklerde Salya Akıntısı - Bebek Hayatı
Bebek Hayatı

Bebeklerde Salya Akıntısı

bebeklerde salya

bebeklerde salya

Bebeklerde salya akıntısı sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bebekte görülen bu akıntılar genellikle normal olarak kabul edilir. Şayet salya akıntısı uzun süre devam ediyorsa uzman bir hekimden yardım almak gerekir. Bu nedenle ebeveynler salya akıntısını dikkatlice takip etmeli ve süresini hesaplamalıdır. Salya akıntısının altında yatan sağlık sorununa göre uygun tedavi hekim tarafından ebeveynlere önerilir.

Bebeklerde Salya Akıntısı Neden Olur?

Salya akımını sağlayan birçok faktör bulunmaktadır. Bu faktörlerin en başında diş çıkarmak gelir. Hemen hemen her bebek diş çıkarma döneminde salya akıtır. Bu durum hekimler tarafından normal olarak kabul edilmektedir. Diğer faktörleri sıralayacak olursak;

Enfeksiyon : Bebeğin ağız içinde enfeksiyon bulunuyor ise bu durumda bol miktarda salya üretimi olabilir. Tükürük ağız içindeki birçok enfeksiyonla savaşabilme özelliğine sahiptir. Kısacası ağız içinde oluşan enfeksiyonu yok etmek için bebeğin bağışıklık sistemi devreye girerek salya akıntısına neden olabilir.

Büyüme Evresi : Bebeklerin tükürük oranları 3. aydan itibaren artmaktadır. Bu durum büyüme ve gelişmenin bir süreci olduğu için doğal olarak kabul edilir. Sağlık sorunu değildir.

Reflü : Bebeklerin yemek borusu üzerinde konumlanan kapak gevşektir. Bu nedenle içtikleri süt genellikle ağızlarına geri gelir. Kapağın zamanla aşınması ile beraber reflü ve kusma görülebilir. Tükürüğünü yutması bebeği bu anlamda rahatlatabilir.

Ayrıca mide asidi fazlalığı, sinirsel problemler ve psikolojik sorunlarda bebeklerde salya akıntısına neden olabilmektedir.

Bebeklerde Salya Akıntısı Nasıl Geçer?

Exit mobile version